3x koken met rabarber
Ze zijn er weer! De fris zure groen-rode stengels zijn súper gezond en nu helemaal van t seizoen. Rabarber bevat heel wat vitamines en mineralen waaronder Magnesium, Kalium & Calcium. Vitamines B, C & K en het is een goede bron van vezels 🙏
Meestal wordt er confituur van gemaakt en daar heb je flink wat suiker voor nodig. Dat is natuurlijk super lekker maar je kan ook zonder heel veel extra suiker, iets lekkers maken met rabarber. Hieronder vind je 3 receptjes terug met rabarber in de hoofdrol!
Rabarber crumble met blauwe bessen.
Ingrediënten:
2 stengels rabarber
1 handje blauwe bessen
1 eetlepel ahornsiroop
4 eetlepels havervlokken, muesli of andere granen
1 schepje pure nourish
2 eetlepels appelmoes zonder suiker
1 handje blauwe bessen
Kaneel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de stengels rabarber in halve maantjes. Meng met de ahornsiroop, blauwe bessen en wat kaneel in n ovenschaal. Meng de havermout met de pure nourish en appelmoes. Verdeel de crumble over de rabarber en bak de crumble in zo'n 20 a 25 licht bruin in de oven. Je kan er nog wat yoghurt bij eten 😊
Salade met rabarber, geitenkaas en pecannoten.
Ingrediënten
2 stengels rabarber
Sla naar keuze zoals veldsla, rucola en kropsla
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel balsamico azijn
Zachte geitenkaas
Pecannoten
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden, was en snijd de rabarber en laat in zo'n 20 minuten garen in de oven.
Neem het vocht uit de ovenschaal en meng met de olijfolie, ahornsiroop, balsamico en peper & zout.
Was de salade en verdeel over je bord, doe er n beetje dressing over en meng door elkaar. Verdeel de rabarber over je salade. Brokkel de geitenkaas erover en werk af met de pecan noten. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
Deze salade is heerlijk als n lichte lunch met wat brood ♡
Polenta met rabarber, yoghurt & kokos
Ingrediënten:
2 stengels rabarber (gaar deze zoals bij de crumble in de oven)
150 ml plantaardige melk
4 eetlepels polenta
4 eetlepels plantaardige yoghurt (ik gebruikte soya)
Blauwe bessen
Kokosschilfers
Pecannoten
Verwarm de melk op een medium vuur en voeg de pure nourish toe, klop even goed door om klontjes te voorkomen. Voeg de polenta toe en roer goed door. laat de polenta zachtjes garen. Doe de plantaardige yoghurt in een kom of diep bord, schep de polenta erbij en werk af met de rabarber, blauwe bessen, pecan noten en kokos.
Houd je ook zo van rabarber en heb je er iets lekkers mee gemaakt? Let me know!
Liefs Lotte
Rabarber crumble met blauwe bessen.
Ingrediënten:
2 stengels rabarber
1 handje blauwe bessen
1 eetlepel ahornsiroop
4 eetlepels havervlokken, muesli of andere granen
1 schepje pure nourish
2 eetlepels appelmoes zonder suiker
1 handje blauwe bessen
Kaneel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de stengels rabarber in halve maantjes. Meng met de ahornsiroop, blauwe bessen en wat kaneel in n ovenschaal. Meng de havermout met de pure nourish en appelmoes. Verdeel de crumble over de rabarber en bak de crumble in zo'n 20 a 25 licht bruin in de oven. Je kan er nog wat yoghurt bij eten 😊
Salade met rabarber, geitenkaas en pecannoten.
Ingrediënten
2 stengels rabarber
Sla naar keuze zoals veldsla, rucola en kropsla
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel balsamico azijn
Zachte geitenkaas
Pecannoten
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden, was en snijd de rabarber en laat in zo'n 20 minuten garen in de oven.
Neem het vocht uit de ovenschaal en meng met de olijfolie, ahornsiroop, balsamico en peper & zout.
Was de salade en verdeel over je bord, doe er n beetje dressing over en meng door elkaar. Verdeel de rabarber over je salade. Brokkel de geitenkaas erover en werk af met de pecan noten. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
Deze salade is heerlijk als n lichte lunch met wat brood ♡
Polenta met rabarber, yoghurt & kokos
Ingrediënten:
2 stengels rabarber (gaar deze zoals bij de crumble in de oven)
150 ml plantaardige melk
4 eetlepels polenta
4 eetlepels plantaardige yoghurt (ik gebruikte soya)
Blauwe bessen
Kokosschilfers
Pecannoten
Verwarm de melk op een medium vuur en voeg de pure nourish toe, klop even goed door om klontjes te voorkomen. Voeg de polenta toe en roer goed door. laat de polenta zachtjes garen. Doe de plantaardige yoghurt in een kom of diep bord, schep de polenta erbij en werk af met de rabarber, blauwe bessen, pecan noten en kokos.
Houd je ook zo van rabarber en heb je er iets lekkers mee gemaakt? Let me know!
Liefs Lotte