De 4 pijlers om op een gezonde manier af te vallen zónder dieet!

Dat een dieet veel te streng is en maar tijdelijk werkt weet je ondertussen, top! Maar hoe kan je nu aan de slag gaan zónder een dieet of verboden voeding? Ik werk met 4 pijlers die jou op weg kunnen helpen!

PIJLER 1 - KENNIS

Als aller eerste is het belangrijk om kennis op te doen over jouw leven & lichaam maar ook over voeding. Wanneer je deze kennis hebt, is het veel makkelijker om bewustere keuzes te maken en rekening te houden met wat jouw lichaam precies nodig heeft.

1. Jouw persoonlijke energiebehoefte
Wanneer je precies weet wat jouw lichaam nodig heeft - kan je het jezelf ook geven. Deze kennis is heel belangrijk als je op een gezonde manier & zonder dieet wilt afvallen.
Je kan hier jouw persoonlijk plan aanvragen.

2. Kennis over voedzaam eten
Naast de energie en kcal die je lichaam nodig heeft - rekent het ook dagelijks op bepaalde voedingstoffen. Zo is het wel handig om te weten hoe je makkelijk voedzamere keuzes kan maken. - we streven naar een 80/20 verhouding : 80% lekker puur, voedzaam en vers & 20% minder voedzaam maar vooral dingen die jij héél lekker vindt en bewust van geniet. In deze masterclass leer ik je hier alles over!

Jouw lichaam optimaal voeden? Dan kan je gebruik maken van de unieke FitLine supplementen die dankzij het NTC (nutrient transport concept) direct tot 98% opgenomen worden door de cellen die het nodig hebben. Uiteraard náást een voedzame levensstijl, niet ter vervanging.
Met het Optimal pack geef je je lichaam dagelijks dat extraatje! 

Liever specifiek samengestelde supplementen gebruiken? Dat kan!
 • Beauty
 • Energie
 • Immuunsysteem
 • 50+
 • Voor de kids
 • Stabiele bloedsuikerspiegel 


  PIJLER 2 - PLANNING

  Wanneer je met een planning werkt, bespaar je jezelf heel wat stress & last minut boodschappen doen. Met de kennis die je hebt opgedaan kan je aan de slag met een eigen weekmenu, die in jouw leven past - jij weet tenslotte het beste hoe jouw dag in elkaar zit & of je vanavond tijd hebt om wat uitgebreider te koken of dat het een snelle maaltijd gaat worden. Neem elke week op een vast moment wat tijd om de volgende week te plannen (ik doe dit altijd op zondagmiddag) Wat kan je allemaal plannen?

  - Je maaltijden - in een weekmenu & boodschappenlijstje
  - Je beweegmomenten
  - Je "me time" momenten
  - Je evaluatie moment om terug te blikken op de week

  Je kan hiervoor gebruik maken van mijn handige 12 weken planner! Dan heb je ook meteen een naslagwerk om te zien hoe jouw journey gegaan is.
  Ik heb ook een fysieke weekmenu planner gemaakt - handig om in de keuken te leggen, zo weet iedereen meteen wat jullie deze week wanneer eten.


  PIJLER 3 - HAALBARE DOELEN STELLEN

  We hebben vaak het resultaat voor ogen waar we graag heen willen, wat kilootjes minder - meer energie - je fitter voelen - een betere conditie - je weer fijn voelen in dat jurkje.
  De meest gemaakte fout is dat we in 1x álles willen omgooien en van dag op dag alles willen veranderen... Dit is echter veel te moeilijk, want je wilt zóveel in 1x anders doen dat het moeilijk toe te passen is. Werk daarom liever met kleine haalbare doelen per week of maand.
   
  Kies 1 ding, dat je nu zou kunnen doen dat je dichter bij jouw doel brengt. Wanneer je dat ene ding helemaal onder de knie hebt & het een gewoonte is geworden, kan je de volgende stap zetten. Zo voorkom je teleurstelling omdat het je niet lukt alles te veranderen - waardoor je veel minder snel de handdoek in de ring gooit.

  Voorbeelden van haalbare doelen:
  - 1,5 l water drinken per dag
  - elke dag 2 stukken fruit eten
  - zowel s'middags als s'avonds groenten eten
  - 2 x per week gaan sporten
  - een avondwandeling doen
  - vaker volkorenproducten eten
  - 4x per week zelf een maaltijd maken
  - met de fiets naar het werk gaan
  - voor 23u naar bed
  - elke morgen starten met een meditatie moment
  etc etc.

  Kies de doelen die jij belangrijk vindt en zorg dat ze haalbaar blijven.
  Probeer je ook vooral te focussen op je proces - wat je allemaal aan het leren bent & minder op het resultaat. Wanneer je je aan het proces kan houden, komen de resultaten vanzelf. Je kan gebruik maken van mijn Habit Tracker om bij te houden hoe het met je doel gaat.


  PIJLER 4 - TRACK JOUW JOURNEY

  Door de focus op je proces te houden, ben je bezig in het hier en nu! Wat kan jij nu op dit moment, vandaag doen om op het juiste pad te blijven?
  Houd daar je focus op. Natuurlijk zal het niet áltijd perfect goed gaan & dat is ook ok! Niemand is perfect en dat is ook niet nodig.

  Maak gebruik van een dagboek - of wekelijks evaluatie moment waarbij je de tijd neemt om te kijken hoe het gaat. Noteer wat er goed gaat, waar je trots op bent & met welk haalbaar doel je aan de slag bent gegaan. Dit is niet alleen fijn om je gedachtes weg te schrijven maar ook om later terug te kunnen blikken! Maak ook regelmatig foto's van jezelf tijdens je proces. Je kan gebruik maken van jouw online dagboek in je FruityFit account - meld je hier aan om toegang te krijgen tot je account

  Zoals ik zei, gaan er momenten zijn dat het minder goed gaat - juist dan is het fijn om even terug te kijken om te zien van waar je komt & wat je al allemaal geleerd hebt. Daar kan je opnieuw motivatie uit halen om het weer op te pakken en door te gaan.

   
  Wanneer je deze 4 pijlers onder de knie hebt - heb je een goede basis voor een haalbare voedzame levensstijl & kan je gaan afvallen zonder een dieet (als dat jouw doel is)

 • Ben jij iemand die liever samen met mij aan de slag gaat? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden.
 • Ben je lekker op weg met je levensstijl maar heb je toch wat vragen? Dan kan je een los consult inplannen!

Liefs!
Lotte xoxo

FruityFit