Je darmen, je 2e brein?

Wist je dat minimaal 70% van je immuunsysteem zit in je spijsverteringskanaal & darmen zit? En dat je darmen voor 95% verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van Serotonine? (het gelukshormoon) maarliefst 62% van de wereldwijde bevolking ervaart verteringsproblemen zoals constipatie, buikpijn of indigestie. Het is dus belangrijk om je spijsvertering en darmen blij te houden!

De bacteriën in je darmen kunnen beïnvloed worden door stress & het dagelijks gebruik van chemicaliën heeft invloed op je darmflora. Zonder dat we erbij stil staan, krijgen we dagelijks heel wat chemische stofjes binnen, vaak via verzorgingsproducten, voeding en onze omgeving. Je verteringsstelsel en darmen worden ook wel eens je 2e brein genoemd én terecht! Uit onderzoek blijkt dat er een rechtstreekse link is tussen je hersenen & darmen en dat ze regelmatig samenwerken.

Doordat belangrijke voedingstoffen opgenomen worden ín de darmen, is het belangrijk om je darmen goed en spijsvertering goed te ondersteunen zodat ze goed hun werk doen! Wanneer de opname van voedingstoffen niet goed gebeurd, kan je super gezond eten en toch bepaalde klachten en tekorten hebben,

Enkele detox tips voor je darmen
1. Water drinken
2. Gezond eten (kies dan vooral voor "cleane" producten zoals ze van nature voorkomen. zoals groenten, fruit en complexe koolhydraten)
3. Verminder cafeïne en alcohol, hier worden je darmen niet happy van
4. Ga lekker bewegen en werk je in het zweet
5. Ga naar buiten en geniet van frisse lucht!
6. Gebruik de RESTORIIX met al zijn voordelen
- Zeoliet vangt gifstoffen en voert ze af
- Chlorella bevat super veel voedingstoffen
- Actieve houtskool neemt giftige stoffen op en voert ze af
- Chia zaad is een goede bron van omega 3, eiwitten en mineralen
- Chlorofylline reinigt de darmen & lever, werkt ontzurend en blokkeert vrije radicalen
- Spirulina is een goede bron van mineralen & eiwitten, werkt ontgiftend
- Gemberwortel draagt bij tot een goed werkende spijsvertering.

Supersimpel detoxenHelp je darmen n handje!

1. Gefermenteerde voeding
De levende 'goede' bacteriën uit gefermenteerd voedsel veroveren een plekje in de darm. Zij helpen om je voedsel af te breken en je darmen gezond te houden. Door al deze 'hulptroepen' worden meer plekjes in de darm bezet door goede bacteriën, waardoor er geen 'kwade' bacteriën op die plekken kunnen gaan wonen. Zuurkool is een welgekend gefermenteerd product.

2. Eet minder geraffineerde suiker
Onze darmen zijn er niet blij mee als we producten eten waar veel fructose (fruitsuiker) in zit. En dat merk je. Je kunt er diarree, een opgeblazen gevoel en buikpijn door krijgen. De kans dat je dit krijgt door het eten van fruit, waar ook fructose in zit, is veel kleiner. Fructose wordt veel toegevoegd aan koek, snoep, frisdranken en vruchtensappen en die combinatie is voor je darmen moeilijker te verteren. Ook het eten van veel geraffineerde suikers kunnen de boosdoener van je darmproblemen zijn.

3. Verminder stress
Stress = buikpijn. Veel mensen hebben buikpijn als ze gestrest zijn. Op het moment dat we spanning ervaren gaat ons lichaam over op de de vlucht-of-vechtreactie om op ‘het gevaar’ te reageren. Je darmen doen daar volop aan mee. In je buik gebeurt er op dat moment van alles. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van een opgeblazen gevoel, maagzuur, misselijkheid, diarree of verstopping.

4. Beweeg meer!
Als u beweegt, zet u de spieren aan het werk. Maar niet alleen dat, uw hele lichaam profiteert mee van de beweging. Uw darmen worden als het ware ‘gemasseerd’ en raken goed doorbloed. Voor wie last heeft van een moeilijke stoelgang, is bewegen daarom extra belangrijk. Buikspier oefeningen werkten éxtra goed. Probeer elke dag minstens een halfuur te bewegen, maar meer mag ook! 

5. Slaap voldoende
Dat zit zo: in je darmen wordt zo’n 95% van de serotonine aangemaakt. Die serotonine zorgt er ook voor dat je lekker slaapt, omdat het een bouwstof van melatonine – het slaaphormoon – is. Dus als je darmflora uit balans is, wordt er minder serotonine aangemaakt en daardoor weer minder melatonine waardoor je minder goed kan slapen.

6. Kies voor NON TOXIC!
Schrap zoveel mogelijk chemicaliën uit je levensstijl, de vele chemicaliën en toxines die je per dag binnen krijgt brengen je spijsverteringsorganen in de war. Deze verwarring maakt dat je minder goed voedingsstoffen kan opnemen en je van slechte vetten en cholesterol kan ontdoen, wat kan leiden tot bepaalde aandoeningen en chronische ontstekingen in het lichaam.

7. Eet kleurrijk! Eat the rainbow.
Hoe kleurrijker je bord, hoe gezonder! Zeker in het najaar is het belangrijk om voldoende groenten groenten & vruchten te eten. Ze bevatten heel wat goede voedingstoffenw aar je darmen happy van worden.
- Calcium
- Magnesium
- Vitamine C
- Vezels
- Kalium

Gebruik de GIVING GREENS om jouw dagelijkse inname van groene groenten te verhogen.
1 portie bevat bijna 1kg groenten!
Een rijke basis van spinazie, alfalfa, chlorella, broccoli wortel, tomaat, biet, komkommer, spruitjes, kool, selder, boerenkool, asperges, groene paprika, bloemkool en peterselie!
Bevat gekiemde groenten vol voedingstoffen.


GREEEEEEEENS!


De opname van voedingstoffen verbeteren

Ok! Je eet gezond en voldoende groenten & fruit. SUPER! 
Helaas kan er tussen het eten van  & de effectieve opname van voedingstoffen nog vanalles mislopen. Hierbij enkele tips om de opname van voedingstoffen ín je darmen te verbeteren.

1, Eet gevarieerd, zo krijg je meer verschillende soorten voedingstoffen binnen en dus verschillende vitamines en mineralen.

2. Kauw goed! Je maag heeft geen tanden, dus je zult je goed moeten kauwen op al je voedsel, de vertering hiervan begint al in je mond!

3. Eet langzaam. Neem de tijd, proef echt en doe het langzaam aan. Zo wordt je voeding beter afgebroken én is de opname makkelijker

4. Prebiotica is een verzamelnaam voor stoffen die de groei van bepaalde bacteriesoorten in het lichaam bevorderen. Hierdoor verbeterd je darmflora en functie. Prebiotica zijn vezels. Ze stimuleren de groei van ‘goede’ bacteriën in de dikke darm. Deze bacteriën helpen onder andere onze weerstand te verbeteren en zorgen voor een verkleinde kans op overgewicht en suikerziekte. Prebiotica komen veel voor in groente, fruit, brood, graanproducten en peulvruchten. Rijk aan prebiotica zijn bijvoorbeeld witlof, asperges, ui en knoflook.

5. Probiotica zijn voedingsmiddelen die zelf de goede bacteriën bevatten of waar ze aan toegevoegd zijn. Deze goede bacteriën dragen bij tot een goede werking van je spijsvertering en opname in de darmen.

6. Drink niet tijdens het eten.
Wanneer je drinkt bij het eten, vul je je maag ook met water waardoor je minder gaat kunnen eten. Goed! Zou je denken maar niets is minder waar. Wanneer je minder kan eten, zul je ook sneller weer honger krijgen want het water vult wel maar voedt niet. We zien ook vaak dat mensen minder goed kauwen als ze tijdens het eten ook drinken. We hadden net gezien dat goed kauwen heel belangrijk is. Met n flinke slok water spoel je zo je hap weg. Drink dus bij voorkeur pas ná het eten.

7. Gebruik de Pure Nourish
Deze bevat naast heel veel natuurlijke vitamines en mineralen, ook plantaardige pre- en probiotica. Je kan hem heel makkelijk aan je maaltijden toevoegen om je darmen éxtra blij te maken! Glutenvrij, zuivel - en soya vrij, GGO- vrij. Geen transvetten, kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen.

Pure nourish8. Gebruik de Beautyboost
Speciaal samengesteld om je huid, haar en nagels te ondersteunen. Het is een lekkere mix met een krachtige combinatie vitamines en mineralen die je zo met water kan drinken of kan verwerken in een smoothie, yoghurtbowl of havermoutpap. Het plantaardig collageen ondersteunt je darmen! Tevens werkt de stof verzachtend en helend op je maag- en darmwand. Biotine draagt bij tot de productie van goede darmbacteriën. 


FruityFit