Gebakken amandel ontbijtje
Dit recept is:
Vegan
Lactosevrij

Gebakken amandel ontbijtje

Wanneer mijn nieuwe mengsel voor vegan amandel pannenkoekjes totaal mislukte werd dit gebakken amandel ontbijtje geboren! Súper lekker, vol vezels & healthy as hell!

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel
  • 2 eetlepels volkoren bloem
  • 75 gr plantaardige melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje baking soda
  • 1 EL appelazijn
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 6 eetlepels water
  • 2 druppels vanille extract
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • Kaneel naar smaak
  • Fruit om af te werken
When nothing goes right, go left!
Meng de gebroken lijnzaad met het water en laat even staan. Meng de baking soda met de azijn en zet apart. Verwarm de oven voor op 185° graden. Meng de amandelmeel, bloem, bakpoeder en kaneel in een kom. Voeg de melk, vanille extract, ahorn siroop & het lijnzaadmengsel toe en roer goed door. Voeg als laatste het azijn & baking soda mengsel toe. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel, doe dit met een vochtige lepel zodat het niet teveel plakt. Bak het in zo´n 20 min gaar in de oven. Werk af met fruit naar keuze & eventueel nog wat ahornsiroop.

FruityFit