Gezondere appel beignets
Dit recept is:
Vegan

Gezondere appel beignets

Deze gezondere appelbeignets zijn heerlijk als ontbijtje! Ik maakte ze ook al eens als dessert tijdens een etentje met vrienden, iedereen was fan!

Ingrediƫnten

  • 1 stevige appel (jonagold)
  • 125 ml plantaardige melk (met calcium en B12)
  • 4 el havermeel (gemixte havermout)
  • 1 schepje eiwitpoeder
  • 1 el suikervervanger (pure via)
  • 1 tl koekkruiden (of kaneel)
  • 1 el vloeibare plantaardige boter
 Snijd de appel in plakjes, haal het klokhuis eruit en dep ze droog. Doe de havermeel en eiwitpoeder in een kom en roer door. Giet de melk erbij en klop tot een beslag met een garde. Verwarm de pan op een half hoog vuur en doe de boter erin. Dip de appel plakjes in het beslag en leg ze in de pan. 

Laat ze rustig bakken en draai ze voorzichtig om. Bak alles plakjes en stapel ze op een bordje. Doe ondertussen de kruiden bij je suikervervanger en roer door elkaar. Werk je beignets af met het mengsel en eventueel nog wat fruit en gehakte pistache nootjes. 
Smakelijk! 

Voedingswaarden
Bereken deze door de door jou gebruikte ingrediĆ«nten in te voeren in je foodapp Myfitnesspal 
FruityFit