Quiche met filodeeg - zalm & spinazie

Filodeeg wordt gemaakt met olie in tegenstelling tot het klassieke bladerdeeg (met boter) waar je een quiche mee kan maken. Door het filodeeg te kiezen scheelt het heel wat kcal en vetten & het is heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg
  • 200 gr verse spinazie
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 eitjes
  • 80 gr parmezaan
  • 1 ui
  • 1 el vloeibare plantaardige boter of olie
  • peper *& zout
  • Scheutje magere room of alpro cuisine light
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, verwarm je vetstof in een koekenpan en stoof de ui aan en voeg de spinazie deel per deel toe. Laat slinken. Snijd de zalm in reepjes en klop de eitjes los met een scheutje magere room of alpro cuisine light en de parmezaan.

Wanneer de spinazie klaar is, pers je er zoveel mogelijk vocht uit - zo word de bodem van je quiche straks niet te nat. Beleg je springvorm of ovenschotel met het filodeeg (leg de vellen over elkaar) en verdeel de spinazie erover + de zalm. Kruid met peper en eventueel wat zout. Giet je ei mengsel erover en smeer de randjes van het deeg in met een klein beetje boter of olie. Bak je quiche nu in zo´n 30 - 35 minuten gaar & licht bruin. 4 stukken per quiche.

Heerlijk met een frisse groene salade erbij.
Smakelijk!

Voedingswaarden per stuk
425 kcal 
24 gr koolhydraten 
30 gr eiwit 
25 gr vet 

FruityFit