Turkse Pizza broodjes

Dit heerlijke recept is geïnspireerd op de Turkse pizza! Met een klein laagje gehakt met frisse toppings. Superlekker als lunch of snel avondmaaltje. Ik at er nog een kom soep bij.

Ingrediënten

  • 125 gr (kip) gehakt
  • 1 volkoren pita broodje
  • n handje gemengde sla
  • Enkele plakjes komkommer
  • n beetje light kruiden dressing (vandemoortele)
  • Vers gehakte peterselie
  • 1 el vloeibare vetstof
Snijd het pita broodje helemaal open & verdeel op beide helften wat gehakt. Druk dit goed aan.
Verwarm je vetstof in een koekenpan & leg het broodje met het gehakt naar beneden in de pan.
Laat dit op een half hoog vuurtje even goed aanbakken.

Snijd ondertussen de tomaat & komkommer in plakjes & was de sla.
Spiek even of het gehakt bruin is & draai dan het broodje om, bak de kant van het broodje ook even aan zodat het krokant wordt. Werk af met sla, tomaat, komkommer, de dressing en een beetje verse peterselie.

Smakelijk eten!

Voedingswaarden per broodje (2 helften)
475 kcal
37 gr koolhydraten
33 gr eiwitten
21 gr vet

FruityFit