Witloof soepje met appel en knoflook
Witloofsoep heeft soms een bittere nasmaak, niet zó lekker vind ik... Met wat appel en knoflook krijgt je witloofsoepje meteen een andere smaak & ga je die nasmaak tegen.
Ingrediënten
- 5 stronken witloof (500 gr)
- 1/2 appel
- 2 teentjes knoflook
- 2 aardappelen (100g)
- 2 blokjes groenten bouillon
- 2 liter water
- 1 el vloeibare plantaardige boter
Verse soep is een goed manier om éxtra groentjes te eten!
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, haal de harde kern uit de witloof en snijd de rest fijn, snipper de ui & plet de knoflook. Verwarm de boter in een pan & stoof de ui aan. Voeg het witloof, de appel en aardappels toe en laat even verder stoven. Doe de bouillonblokjes erbij en giet het water erbij.
Laat alles een klein half uurtje zachtjes pruttelen en kruid bij naar smaak met peper.
Mix je soep & je kan genieten!
Voedingswaarden volledig recept
280 kcal
32 gr koolhydraten
9 gr eiwit
9 gr vet
Laat alles een klein half uurtje zachtjes pruttelen en kruid bij naar smaak met peper.
Mix je soep & je kan genieten!
Voedingswaarden volledig recept
280 kcal
32 gr koolhydraten
9 gr eiwit
9 gr vet